martes, 14 de noviembre de 2017

Patir per menudeses...??

"El más grande descubrimiento de mi generación es que un ser humano puede cambiar su vida si cambia su ACITUD"  William James.

Com bé deia el mestre W.James, sembla ser to qüestió d'actitud i a mi personalment mho heu sentit dir mooooltes vegades.  Sovint, quan ens enfrontam a males notícies, frustacions, decepcions o moments difícils, solem fer ús de patrons relativament estables de resposta o el que anomenam "hàbits", sobretot davant l'adversitat solen ser hàbits poc adaptatius.  Reaccionam de forma exagerada a fets no tant importants, perdem la proporcionalitat, , ens centram només de forma selectiva en els aspectes negatius de la situació i sembla que només tengui aquest tipus de conseqüències, les negatives, però si fóssim capaços d'aturar-nos un moment a reflexionar-hi com cal, amb la intel.ligència emocional necessària i relativitzant el que realment ha passat, evitaríem quedar-mos inmobilitzats per una emoció exagerada, per una opinió rígida, per una visió sesgada...

Sovint són les nostres reaccions inmediates les que ens "roben emocionalment", sovint no és la vida el que ens fa mal, més bé ens dol el com la interpretam, com processam aquesta informació que arrriba als nostres sentits i quines conclusions en treim d'ella.  És un poc com aquella frase que diu "no ofende quién quiere, sinó quién puede".

Llavors, perque no ens aturem a reflexionar sobre a quí li hem donat el poder d'ofendre'ns? I en tot cas, perque no deixam de fer-ho amb nosaltres mateixos tan sovint??  

Escull una manera apropiada de viure la teva realitat, d'afrontar el que la vida et posa al davant, sempre essent conscient dels teus recursos personals per afrontar-les i de les teves limitacions i en tot cas, si et veus escàs de recursos, recorda: estàs davant d'una OPORTUNITAT per a descobrir, per a crear, per millorar o per aprendre noves estratègies per enfrontar-t'hi, amb la convincció de que ho donaràs tot per sortir-ne  de la millor manera, això és ACTITUD i d'això va la vida.



No hay comentarios:

Publicar un comentario