lunes, 1 de julio de 2019

Entrena-Ment: Psicologia aplicada al tennis



























Un any més em complau mirar 9 mesos enrrera  i veure la feina feta amb aquest grup de joves tenistes i la quantitat d'aspectes que hem treballat dins i fora de la pista, que els serviran  per evolucionar  com a jugadors/es  i com a persones.

És el segon any que treballo amb el mateix grup i crec que cal destacar la implicació en cadascun dels entrements, la seva bona disposició a escoltar i a aportar, provocant un creixement mutu indiscutible y molt enriquidor. 

És meravellós veure com creixen a tots els nivells, tant d'alçada com de potència com de personalitat i caràcter  i com a persones humanes. Aquesta darrera és la qualitat que destacaria tant d'ells com de la feina que fan els entrenadors al Santa Maria Tennis Club: persones fent feina amb persones, sense deixar de banda el moment evolutiu de cada individu i adaptant-se a ells/es per anar estirant-los fora de la seva "zona de comfort".

Enguany hem seguit treballant en l'aplicació de la teoria a la pràctica i cal seguir aprofundint: motivació, visualització, mindfulness, capacitat de concentració, gestió del focus atencional, gestió emocional a pista, gestió de les derrotes i de les victòries, competitivitat, resiliència, esperit de sacrifici, capacitat d'esforç, establiment de  fites, comunicació asertiva, establiment de rutines, estudi dels rituals, i un llarg etc...

Per tot això i molt més estic agraït a la meva professió de psicòleg i al Santa Maria Tennis Club per donar-me l'oportunitat d'aplicar els estudis de psicologia esportiva a la pràctica d'un esport tant complet i mental com el tennis.

A tots els participants i als qui han fet possible un any més: MIL GRÀCIES!!  I FELIÇ ESTIU!!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario